Cautare

1687 de rezultate pentru "formular de comanda moneda de 50 eurocenti" (8.02 secunde)
Pentru ca in prezent Romania indeplineste doua dintre cele patru criterii de aderare la zona euro, am putea trece la moneda unica europeana intre 2012-2014, potrivit unui studiu realizat recent de Bank Austria Creditanstalt (BA-CA).
Moneda europeana a intrat sub pragul de 3,5 lei, pe fondul unor vanzari mai mari de valuta la mijlocul sedintei de marti, dealerii anticipand pastrarea trendului de scadere, fara un ritm accelerat.
Asta pentru ca, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, Romania ar putea amana data tranzitiei catre moneda europeana, stabilita initial pentru 2014, daca nu va fi suficient pregatita.
Datorita diferentei dintre dobanzile in lei si cele in alte valute, dupa ce moneda nationala va fi complet convertibila, suntem inclinati sa credem ca multi straini vor investi capital pentru a specula aceasta diferenta. Prin urmare, cererea mai mare pentru moneda nationala va determina o apreciere a acesteia.
Banca Nationala a Romaniei va emite autorizatii de functionare doar institutiilor de credit cu un capital social de minimum 5 milioane de euro, potrivit unui proiect de lege privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.
Euro a coborit vineri la 3,4909 lei, fata de 3,5091 lei la inceputul saptamanii, apropiindu-se de valoarea de 3,4840 lei, inregistrata in 12 mai, minimumul acestui an fiind atins pe 8 mai, 3,4630 lei.
Asistam de cateva zile la o depreciere spectaculoasa a dolarului, atat in raport cu euro, dar si cu leul. Banca Nationala a Romaniei a cotat ieri un dolar american la valoarea de 2,59 lei, ceea ce reprezinta iarasi un record al ultimilor sase ani.
Moneda nationala va pierde teren fata de cea europeana pana la finele anului, potrivit estimarilor unor dealeri. Astfel, daca un euro era cotat ieri de BNR la 3,4261 lei, pentru finele anului acesta va urca la 3,45 lei, dupa cum estimeaza Rozalia Pal, senior economist UniCredit Romania.
Moneda unica europeana a intrat in 2007 mai slab cotata pe piata romaneasca decat in perioada in care tara noastra se afla in afara granitelor UE. La casele de schimb valutar din Craiova deschise ieri, euro se cumpara cu 3,37 lei si se vindea cu 3,40 lei.
Moneda nationala s-a apreciat luni cu 43 de lei vechi fata de euro, pana la 3,3871 lei/ euro, potrivit cursului oficial afisat de BNR. Aceasta datorita ordinelor de vanzare de valuta lansate in piata la jumatatea sedintei de ieri, dupa cum sustin dealerii.
Leul incepe saptamana la o valoare-record fata de dolar. Astfel, cotatia monedei nationale a atins la sfarsitul saptamanii trecute maximul ultimilor sase ani in raport cu dolarul american, de 2,5227 unitati, urmand pietele externe, unde moneda americana s-a depreciat.
Moneda nationala a atins ieri un nou maxim al ultimilor sase ani si jumatate in raport cu dolarul american, cursul de schimb oficial anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) coborand la 2,4602 lei/ dolar, potrivit Mediafax.
Creditele acordate in valuta straina sectorului privat de pe pietele europene emergente ar putea determina riscuri pentru unele banci, in special in Romania si Ungaria, a declarat Josef Christl, membru in consiliul de administratie al bancii centrale austriece, citat de Reuters si preluat de Mediafax.
Linistea aparenta de pe scena politica, marcata de decizia presedintelui de a ramane in functie, a potolit apele in ringul economic.
Moneda nationala s-a apreciat ieri la un nou maxim fata de euro, acesta fiind cotat de Banca Nationala a Romaniei sub 3,26 lei, adica la o valoare inregistrata in octombrie 2002.
Cursul afisat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata o apreciere a monedei nationale cu peste un ban fata de euro (0,39%) de la 3,2708 lei/euro, cit era vineri, la 3,2580 lei/euro, nivel ce nu a mai fost atins din 28 octombrie 2002, cind banca centrala a afisat un curs de 32.558 lei vechi (echivalentul a 3,2558 lei noi) pentru un euro.
De cele mai multe ori primim ca rest de la comercianti o guma de mestecat sau o bomboana.
Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, din 3 septembrie, 500 de monede din argint dedicate aniversarii a 150 de ani de industrie petroliera romaneasca.
Nivelul dobanzilor bancare de pe piata romaneasca va ajunge la media din Uniunea Europeana in momentul in care Romania va adopta moneda unica europeana, a declarat Adrian Vasilescu, directorul de comunicare al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Continuarea procesului de depreciere a monedei na_ionale pana la o rat_ de schimb de 3,5 lei/euro nu ar fi un lucru rau, deoarece ar sprijini activitatea exportatorilor _i ar reduce nivelul importurilor, apreciaza premierul Calin Popescu-Tariceanu.
google-analytics.com